Streit-Zagonyi Borászat

Dilara 2019

Évjárat

2019

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Portugieser, Merlot, Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Villány

Alkoholtartalom

12,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12 C

Maradék cukor

1 g/L

Dilara '19 - (Portugieser, kékfrankos, merlot)

A nyár est könnyed vörös csókja

A Dilara egy könnyed, romantikus kaland, amely a nyár est édes, vörös csókját kínálja. Egy ihletet adó nő, egy inspirációt hozó bor. Zágonyi Károly 1848-49-es szabadságharcos hős titkos kedvese ihlette e házasítást, mellyel egy sziporkázóan gyümölcsös, életigenlő, könnyed, mégis tartalmas vörösbort készítettünk, erős rokoni szálakkal átitatva.
A bor a francia bisztrók könnyed, de annál zamatosabb és fineszesebb világát idézi meg. Kérek még egy pohárral!
Amennyiben kíváncsi a romantikus találkák történetére, hangulatára, itt olvashatja el Dilara sztoriját:
www.streit-zagonyi.hu/dilara


Vonzó, élénk rubinszínű vörösbor. Illata egy teli gyümölcskosarat idéz: cseresznye, málna, ribizli, mellette egy kis csokoládé, fekete bors, s diszkrét édesfűszerek. Könnyed, mégis tartalmas. Elképesztő gyümölcsössége a kortyban is meghatározó. Minden a helyén van: a közepes testhez, közepes savak és kevés, mégis kellő feszességet adó tannin társul. Az ízek egészen hosszan jelzik a minőségi alapanyag és az értő kezek egymásra találását. Zamatos, harmonikus és nagyon csúszik...

Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C.
Egy klasszikus általános kóstolópohárban tökéletesen érvényesül.

 

 

  • Könnyed
  • Borsos
  • Aszalt
  • Kerti partis
  • Teraszon
  • Grillezéshez
  • Édes fűszeres
  • Haverokkal
  • Pletykálás közben

2 625 Ft

Egységár: 3 500 Ft/L

Rendelhető
  • Könnyed
  • Borsos
  • Aszalt
  • Kerti partis
  • Teraszon
  • Grillezéshez
  • Édes fűszeres
  • Haverokkal
  • Pletykálás közben

Dilara '19 - (Portugieser, kékfrankos, merlot)

A nyár est könnyed vörös csókja

A Dilara egy könnyed, romantikus kaland, amely a nyár est édes, vörös csókját kínálja. Egy ihletet adó nő, egy inspirációt hozó bor. Zágonyi Károly 1848-49-es szabadságharcos hős titkos kedvese ihlette e házasítást, mellyel egy sziporkázóan gyümölcsös, életigenlő, könnyed, mégis tartalmas vörösbort készítettünk, erős rokoni szálakkal átitatva.
A bor a francia bisztrók könnyed, de annál zamatosabb és fineszesebb világát idézi meg. Kérek még egy pohárral!
Amennyiben kíváncsi a romantikus találkák történetére, hangulatára, itt olvashatja el Dilara sztoriját:
www.streit-zagonyi.hu/dilara


Vonzó, élénk rubinszínű vörösbor. Illata egy teli gyümölcskosarat idéz: cseresznye, málna, ribizli, mellette egy kis csokoládé, fekete bors, s diszkrét édesfűszerek. Könnyed, mégis tartalmas. Elképesztő gyümölcsössége a kortyban is meghatározó. Minden a helyén van: a közepes testhez, közepes savak és kevés, mégis kellő feszességet adó tannin társul. Az ízek egészen hosszan jelzik a minőségi alapanyag és az értő kezek egymásra találását. Zamatos, harmonikus és nagyon csúszik...

Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C.
Egy klasszikus általános kóstolópohárban tökéletesen érvényesül.

 

 

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Portugieser

A legfrissebb kutatások szerint osztrák eredetű fajta, de Németországban és szórványosan a Kárpát-medence egész területén megtalálható. Szigorú hozamkorlátozás nélkül könnyű, kissé lapos, lágy savú, közepesen aromatikus bort ad. Hazai termőterülete több mint 900 hektár, Villányon kívül a Kunságban és az egri borvidéken találkozhatunk vele.

Merlot

Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.